قیمت سکه و ارز
۱۳۹۲/۰۲/۱۷ - ۱۵:۰۹
تحلیل گفتمانی آخرین سخنرانی هاشمی رفسنجانی:

پشت عبارات آقای هاشمی چه نهفته است؟اصرار کنید می آیم! /سیاستمدار کهنه کار دنبال چیست؟

بازی های سیاسی هاشمی در آستانه انتخابات همچنان ادامه دارد و این سیاستمدار کهنه کار با کلمات دوپهلو افکار عمومی را همچنان متوجه خود نگه داشته است.به این عبارات ظریف و حساب شده دقت کنید:

پشت عبارات آقای هاشمی چه نهفته است؟اصرار کنید می آیم! /سیاستمدار کهنه کار دنبال چیست؟

ثبت نام کاندیداها در حالی شروع شده است که در پشت هر ثبت نامی دهها اما و اگر ذهن حامیان کاندیداها را بخود مشغول کرده است.

 بازی های سیاسی هاشمی در آستانه انتخابات همچنان ادامه دارد و این سیاستمدار کهنه کار با کلمات دوپهلو افکار عمومی را همچنان متوجه خود نگه داشته است.به این عبارات ظریف و حساب شده دقت کنید:

هاشمی در آخرین گفتگوی خود با جمعی از دانشجویان دانشگاه های تهران در محل مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سخنان دانشجویانی که پیش از وی در سخنانی ضمن اعتراض به وضعیت کشور درخواست کردند تا در وی در انتخابات حضور پیدا کند، گفت: سخنانی که از شما شنیدم همان سخنانی است که انسان توقع دارد از جوانان شجاع و آگاه بشنود.

معنای این پاسخ هاشمی آنست که او هم دانشجویان را در اعتراض شان به وضع موجود تایید می کند و هم بطور ضمنی از درخواست آنها برای کاندیداتوری خود ابراز رضایت می کند.

وی افزود: در برخی از جلساتی که من با افراد دیگری داشتم با همین حرارتی که شما از ضرورت آزادی سخن می گفتید آنها از دعوت به بردگی سخن می گفتند.

پرسش نخست این است که چه کسانی در دیدار با هاشمی از دعوت به بردگی سخن گفته اند و اساسا دعوت به بردگی در برابر آزادی در شرایط کنونی به چه معناست؟به نظر می رسد پشت واژگان هاشمی این مفهوم القا می شود که کسانی در همین جا با من صحبت کرده و از ضرورت عدم آزادی در انتخابات یا مهندسی انتخابات سخن گفته اند.اما بردگی به چه معناست ؟در اینجا او بردگی را در برابر آزادی و استقلال رای تعریف کرده است؛پس منظور هاشمی آنست که کسانی در اینجا از ضرورت کنترل انتخابات در مسیر تبعیت از نظر های خاصی سخن گفته اند و حتما این دیدگاهها با حضور هاشمی هم مخالف بوده اند!

 

هاشمی افزود: شما چیزی غیراسلامی و غیرملی نمی خواهید بلکه شما همان چیزی را می خواهید که ما برایش انقلاب کردیم، و برایش شهید، جانباز و مفقودالاثر دادیم.اگر نمی گذارند صدایتان بلند شود اینطور نیست که حرفتان گم شود، حرف شما در دل خیلی ها است و اکنون کافی است تا جرقه ای برای بیان آن بخورد.

هاشمی در این پاسخ می گوید:اولا خواست شما هم مشروعیت دینی دارد و هم مطابق منافع ملی است. دوم؛ فضای کشور فضای اختناق است که نمی گذارند صدای شما بلند شود؛ سوم؛ همین حرف ها را ادامه دهید زیرا اثر خواهد داشت؛ چهارم این که اکثریت با شماست؛ کافی است که کسی؛ مثلا خود هاشمی به ابراز آن بپردازد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دعوت دانشجویان حاضر در جلسه برای کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: شما همه چیز را حواله به یک نفر می کنید، حال اگر یک نفر فوت کرد چه باید کرد؟هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه این سخن بدین معنا نیست که وارد عرصه نخواهم شد، افزود: خیلی از افراد دیگر هستند که اگر وارد میدان شوند می توانند خیلی بهتر از ما نیز کار بکنند. بخصوص همین جوانها و خانم ها که در مسابقات علمی آقایان را پشت سر گذاشته اند.

در اینجا هاشمی مواضع ویژه ای اتخاذ کرده و نکات عجیبی را القا به ذهن مخاطب می کند. نخست آن که از احتمال مرگ کاندیدای مطلوب درخواست کنندگان به صورت پیش بینی نشده سوال می کند؟این سوال از چه رو پرسیده می شود؟اولا احتمال مرگ همیشه هست.دوم این که می گوید جایگزین را هم در نظر بگیرید که اگر اتفاق پیش بینی نشده ای رخ داد یا رخ دادند! آماده باشید.هاشمی ضمنا برای این که دانشجویان این مسئله را بهانه ندانسته یا به سن ایشان برنگردانند سریعا تاکید می کند که این ها به معنای عدم کاندیداتوری او نیست.نکته جالب تر آن که هاشمی وقتی به آلترناتیوهای خود اشاره می کند ؛می گوید: همین جوانها و خانم ها که در مسابقات علمی آقایان را پشت سر گذاشته اند. آیا هاشمی خواسته است که تحلیل خود از رجل سیاسی را که دربرگیرنده زنان هم می شود در برابر تفسیر شورای نگهبان قرار دهد.

وی با تاکید بر اینکه پیش از اینکه بیایم باید در این مورد با رهبری صحبت کنم گفت: من بدون موافقت ایشان وارد عرصه نخواهم شد چون اگر ایشان موافق نباشند نتیجه ای که به بار می آید معکوس خواهد بود.

معنای این عبارت آن است که اگر آمدم نظر رهبری بوده پس تکلیف اصولگرایان معلوم است و اگر نیامدم بدانید مشکل کجاست!

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه ما نمی خواهیم دعوا کنیم خاطرنشان کرد: اگر بخواهد شرایطی بوجود بیایید که بین من و رهبری حالت نزاع و اختلاف بوجود آید همه ما ضرر خواهیم کرد.

در این عبارت، نکته کلیدی در عبارت "همه ما ضرر خواهیم کرد" است.یعنی بازی دو سر داردوحواستان باشد.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به سخن پیشین خود درباره اینکه اگر من بخواهم وارد عرصه شوم به این معنا است که ما در این 30 سال نیرویی را برای انقلاب تربیت نکرده ایم گفت: این طور نیست که ما نیرویی را تربیت نکرده باشیم بلکه آنها را خانه نشین و بیکار کرده اند.

 معنای معکوس این عبارات اینست که :خوب اگر نیروهای تربیت شده سی سال انقلاب همه خانه نشین و بیکارند ؛پس این ها که مسئولیت رابرعهده دارند نیروهای انقلابی یا نیروهای انقلاب نیستند ؛معنای دیگر این عبارات اینست که انقلاب از دست نیروهای انقلابی خارج شده است.تبعات این کلام بسیار سنگین و پرسش برانگیز است که بیش از این واشکافی نمی کنیم زیرا ممکن است آیت الله هاشمی با عنایت به تبعات این سخن آن را بر زبان نرانده باشند.

وی با تاکید بر اینکه این 8 سال به انقلاب، کشور، مردم و تاریخ کشور ظلم شده است، گفت: همه سخنرانان این جلسه زوایای خلاف های این دوره را گفتند من نیز با آن موافقم. باز هم رای مردم حرف آخر را خواهد زد . شرایط برای ما بد است ولی نباید باعث ایجاد یاس شود بلکه می تواند موجب ایجاد هوشیاری شود.

در این سخنان موضع آقای هاشمی نسبت به دولت احمدی نژادکاملا شفاف و روشن بیان شده ولی پرسش این است که اگر این سخن درست آقای هاشمی را ملاک بگیریم که رای مردم حرف آخر را خواهد زد.مگر این هشت سال مولود رای مردم نبوده است مگر آن که بگوییم...

هاشمی رفسنجانی در پایان سخنان خود خطاب به حاضران که برای دعوت از وی برای اعلام کاندیداتوری در این برنامه حاضر شده بودند شعر زیر را قرائت کرد:گفت پیغمبر که گر کوبی دری / عاقبت زان در برون آید سری

معنای ین عبارت هم روشن است:به اصرار ادامه دهید می آیم

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
capcha
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۳۱۷
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••